O poveste incredibilă vine de acestă dată din Australia. O femeie care obișnuia să consume băuturi alcoolice încă de la o vârstă fragedă a mers la spital pentru un control. Acolo medicii i-au spus că trebuie să renunțe la acest viciu altfel va muri. Iată cum arată după ce a renunțat la alcool.

Samantha Hoult a început să bea încă de la vârsta de 14 ani, alcoolismul s-a agravat, iar tânăra a ajuns să bea 12 beri pe zi și o sticlă de 1,25 litri de vodkă zilnic.

Cum arată Samantha Hoult după ce a renunțat la alcool

Samantha Hoult a trecut printr-o transformare uluitoare după ce medicii i-au zis că o să moară dacă mai bea un singur pahar de alcool. Azi, femeia e de nerecunoscut.

Aceasta este incredibila poveste a unei femei din Cairns, Australia. Avea doar 14 ani atunci când a început să consume alcool și la vârsta majoratului ajunsese să bea cantități îngrijorătoare, în fiecare zi.

Anii au trecut, alcoolismul s-a agravat și tânăra a ajuns să bea 12 beri pe zi și o sticlă de 1,25 litri de vodkă zilnic. Uriașele cantități consumate au afectat-o din plin și, după câțiva ani, sănătatea să a început să fie tot mai fragilă.

La vârsta de 27 de ani, Samantha Hoult a ajuns la spital și, după numeroase investigații medicale, doctorii i-au spus că ar putea să moară dacă mai bea un singur pahar de alcool.

„Ficatul meu ceda și medicii mi-au zis că sunt norocoasă că încă mai sunt în viață. Mi-au explicat că o singură bere ar putea să mă omoare. Fiindcă am început să consum alcool de la o vârstă atât de fragedă nu am știut cum să gestionez dependența sau problemele vieții fără să mă afund în băuturi”, a mărturisit femeia, potrivit celor de la Dailymail.co.uk.

Samantha Hoult a mai povestit faptul că, deși obișnuia să bea cu prietenii, aceștia știau să se oprească la timp. Pentru ea însă, lupta a fost pierdută și astfel a ajuns să se confrunte cu o formă severă de alcoolism, ce i-a pus viața în pericol. A reușit să termine liceul și chiar a început și o școală de asistente, pe care însă a abandonat-o.

A pierdut tot din cauza alcoolului

Și-a pierdut numeroase locuri de muncă și a ajuns chiar să nu își mai plătească facturile, ca să aibă bani de alcool. În fiecare zi, pentru dependența sa, lăsa la magazin incredibila sumă de 150 de dolari. Apoi, situația a devenit tot mai gravă: s-a ales cu leziuni din cauza căzăturilor cauzate de beție, și-a pierdut permisul de conducere, familia și prietenii s-au distanțat de ea și a ajuns singură.

„Eram mereu sufletul petrecerilor și desigur, ultima care pleca, fiindcă nu mă puteam opri din băut. Toți știau când să se oprească la timp, doar eu nu”, a mai mărturisit australianca.

Când ficatul a început să îi cedeze și a ajuns la spital, medicii i-au zis tinerei că mai are 30 de minute la dispoziție ca să meargă la Urgențe, pentru ajutor de specialitate. Avea doar 27 de ani atunci când s-a întâmplat asta. A fost pusă imediat pe perfuzii și i s-au administrat tratamente pentru a elimina toxinele din ficat, într-o luptă contra cronometru.

„După o săptămână de spitalizare am fost trimisă acasă și de acolo am început un nou stil de viață. Medicii mi-au zis că dacă mai beau voi muri”, a explicat Samantha Hoult, care ulterior a solicitat ajutor specializat, a mers la psiholog și astfel a reușit să își învingă dependența, chiar dacă a procesul a fost unul lung și incredibil de dificil.

Azi, australianca are 34 de ani și nu a mai consumat alcool de ani mulți, reușind astfel să devină un exemplu de ambiție și curaj pentru oameni din întreaga lume.

SURSA – www.bzi.ro

Lasă un răspuns