În tratamentul tuturor bolilor există o rutină a „programului de recuperare” pe care persoana o foloseşte pentru a-şi recâştiga sănătatea şi bunăstarea. Un diabetic va trebui să se abţină de la a mânca zahăr şi să facă exerciţii. Pacientul cardiac va trebui să renunţe la fumat, să mănânce anumite mâncăruri, să-şi monitorizeze nivelul stresului şi să facă exerciţii. Nimic nu diferă în tratarea alcoolismului şi adicţiei.

Un „program zilnic” tipic va include rugăciunea, meditaţia, cererea ghidării lui Dumnezeu şi predarea „zilei” în mâinile Lui, citirea câtorva articole dintr-o carte, discuţia cu un alt alcoolic despre abstinenţă şi participarea la întâlnirile grupului AA. De asemenea, mulţi oameni în recuperare, vor face cel puţin odată pe zi un „inventar” pentru a-şi evalua starea mentală, emoţională şi spirituală. Îşi vor pune întrebări legate de atitudine, despre starea lor mentală şi spirituală, îşi vor evalua comportamentul constructiv sau jignitor faţă de ceilalţi.

Oricine practică cei 12 Paşi are modul său unic de a face acest lucru, dar direcţia este aceeaşi: a te preda voinţei lui Dumnezeu, cu sinceritate, zi de zi, şi de a ajuta alţi alcoolici.

Lasă un răspuns