Bine ați venit la Centrul ``Izvorul Tămăduirii``

Centrul de zi pentru prevenire, evaluare și consiliere antidrog „Izvorul Tămăduirii“ Bacău, a fost înființat cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului în luna iunie 2011. Este un Serviciu social licențiat /acreditat de Ministerul Muncii și Justiției Sociale din România și își desfășoară activitatea în cadrul Asociației Socio-Medicale “Siloam” – Mănăstirea Buna Vestire -Tisa Silvestri, Bacău. Coordonator și Director de Programe este Pr. LIVIU BURLACU – vicepreședinte al Asociației “Siloam”.

Motto-ul nostru

Numai tu singur poți reuși, dar nu poți de unul singur!

— Andre Moreau

Beneficiarii sunt atât persoanele dependente de substanţe (alcool, droguri, etnobotanice, tutun etc) sau de comportamente (jocuri de noroc, pornografie, internet etc), cât şi membrii familiilor acestora, numiţi codependenţi.

Centrul are următoarea structură:

  • sală pentru terapie de grup
  • sală pentru consiliere individuală
  • sală pentru terapie ocupaţională.
  • sală pentru lucru individual.
  • sală cursuri și activităţi cultural-educative.
  • spațiu (curte) pentru activități complementare.

Noutatea constă în faptul că acest tip de serviciu social nu există la nivelul judeţului Bacău şi nici la nivelul judeţelor învecinate. Serviciile Centrului ”Izvorul Tămăduirii” utilizează PROGRAMUL TERAPEUTIC MINNESOTA (o abordare holistică a bolii) și au în vedere terapia persoanelor dependente de alcool, droguri, etnobotanice, jocuri de noroc și alte substanțe psihoactive cât și consilierea familiei și a aparținătorilor.

Centrul “Izvorul Tămăduirii” Bacău colaborează cu Asociația Alcoolicilor Anonimi din România și cu Grupurile de suport AA care se orientează spre menținerea abstinenței și monitorizarea persoanele ce au parcurs Programul Centrului. În acest sens în spațiile Centrului a luat ființă și funcționează cu succes tot din 2011 un Grup de Suport AA sub numele Grupul AA “Izvorul Tămăduirii”.

Elementele principale ale programului sunt educaţia despre alcoolism ca boală şi nevoia de abstinenţă totală; explorarea spiritualităţii ; învăţarea unor căi de a face faţă stresului şi restructurarea personalităţii prin consiliere psihologică individuală; oferirea de suport comunitar şi dezvoltare personală prin grupuri de terapie şi suport; cunoaşterea satisfacţiei provenite din rezultatele muncii proprii şi creşterea stimei de sine prin terapie ocupaţională.

Activităţi derulate sunt: prevenţie şi informare în comunitate; consiliere individuală şi terapie de grup; evaluare; integrare socială.

Echipa centrului este formată din consilier spiritual, consilier adicţie, psiholog, voluntari (asistent medical, medic, asistent social).

Responsabil : Pr. Burlacu Liviu

Contact:
Adresa: Bacău, str. Calea Romanului, nr. 37, jud. Bacău
Telefon: 0744.156.183

Faceți cunoștință cu echipa noastră!