Eminem – nascut Marshall Bruce Mathers III in St. Joseph, Missouri, la 17 octombrie 1972 – este un rapper, producator muzical, compozitor, director de casa de discuri si actor care a devenit faimos la sfarsitul anilor 1990 odata cu lansarea celui de-al doilea album al sau, The Slim. Shady LP.

De asemenea, este un dependent aflat in proces de recuperare.

La apogeul carierei sale, in timp ce producea albume premiate, se lupta cu alcoolul si dependenta de droguri. A avut chiar o supradoza care aproape l-a costat viata. Dar Eminem a reusit sa-si puna viata in ordine si a reusit sa treaca cu succes prin procesul de recuperare.

Acum, el este un simbol al sperantei si rezistentei. El este, de asemenea, un exemplu despre cat de periculoase pot fi medicamentele eliberate pe baza de reteta.

Pe calea dependentei de droguri

Eminem este un artist care transmite mesaje profunde prin intermediul pieselor sale. Produsele sale creative contin adevaruri neplacute si insulte pe care multi oameni le considera prea dure. Dar aceasta transmitere „brutala” a adevarului a contribuit la cresterea gradului de constientizare cu privire la pericolele reale ale medicamentelor eliberate pe baza de reteta.

In documentarul din 2012 – „Cum sa faci o avere vanzand droguri”, rapperul a vorbit despre luptele sale cu dependenta .

Eminem a devenit dependent nu de drogurile ilegale de strada, cum ar fi crack-ul sau heroina, ci in schimb drogurile pe care multi credeau ca sunt inofensive pentru ca erau legale: opioidele pe baza de reteta. S-a intamplat pentru ca rapperul lucra ore indelungate cu putin timp de odihna. O persoana bine intentionata i-a dat o pastila care ii permitea sa adoarma repede si astfel sa-si foloseasca mai eficient timpul in turneu.

Incidentul l-a determinat sa caute alte medicamente, inclusiv Vicodin, care sa-l ajute sa se relaxeze la sfarsitul zilei si sa-l ajute sa doarma putin. Eminem a recunoscut ca toata durerea pe care o simtea parea sa dispara dupa ce a luat pilula.

Rapperul a recunoscut ca nu-si aminteste cand consumul de droguri a devenit o dependenta sau o problema – are doar amintiri neclare din acei ani in care suferea de aceasta boala – dar a venit momentul cand a a ajuns sa ia chiar 20 de pastile pe zi.

A inceput sa amestece pastile, adaugand Valium, Ambien si Xanax la acest cocktail de medicamente.

Cand oamenii au incercat sa-i spuna ca are o problema, el nu i-a crezut pentru ca folosea droguri procurate legal, nu heroina, cocaina sau crack. Recuperarea dependentei era foarte departe de mintea lui. Totusi, a incercat sa mearga la dezintoxicare in 2005.

Aproape de supradozaj fatal

Orice ajutor a fost de scurta durata. In 2006, moartea celui mai bun prieten al sau, DeShaun „Proof” Holton, din cauza unui incident armat i-a cauzat probleme mai profunde. In 2007, Eminem era sa moara dupa o supradoza de metadona (asa cum este bine documentat in melodia sa „Arose” de pe recentul sau album Revival si „Deja Vu” din Relapse din 2009).

Potrivit rapperului, daca ar fi ajuns la spital doar doua ore mai tarziu, ar fi murit din cauza supradozei de droguri. Organele lui — ficatul, rinichii si orice altceva — se opreau deja. Asa cum a fost, asistentii sai medicali nu credeau ca va supravietui.

La o luna de la externarea din spital, Eminem a avut o recidiva.

Traind pentru copiii Sai

Copiii lui l-au inspirat si i-au dat puterea de a triumfa asupra situatiei sale si de a trece cu succes prin recuperarea dependentei . El a spus ca atunci cand s-a uitat la copiii sai, si-a dat seama ca trebuie sa fie prezent pentru ei.

Eminem a luat acest proces foarte in serios, a lucrat cu un consilier de dezintoxicare si a trecut printr-o detoxifiere dificila si dureroasa . El spune ca a fost treaz timp de trei saptamani consecutive, 24 de ore pe zi, si a trebuit sa invete din nou cum sa indeplineasca sarcini fundamentale, cum ar fi vorbirea si mersul pe jos, dar si ca „ar putea fi fericit in mod natural fara a fi cu ceva” si ca „devine mai bine”.

Exersandu-si calea spre recuperare

Cand a parasit dezintoxicarea, greutatea lui Eminem a crescut la104 kg. Stia ca trebuie sa slabeasca si sa gaseasca o modalitate de a functiona treaz. Astfel, s-a orientat spre alergare, ceea ce i-a dat un boost natural si l-a ajutat in acelasi timp sa doarma.

Eminem recunoaste ca are ceea ce el numeste creierul unui dependent , considerand ca a inlocuit o dependenta cu alta, mai sanatoasa.

De asemenea, a recunoscut ca a dus lucrurile la extrem, alergand 17 mile pe zi pe banda de alergare: opt mile si jumatate dimineata inainte de a merge la studio si inca opt mile si jumatate cand ajungea acasa. Prea mult din orice nu este neaparat sanatos.

In cele din urma, toata alergarea i-a afectat corpul si si-a rupt flexorii soldului. Cand a fost mai bun, rapperul a incercat sa amestece lucrurile incorporand antrenamentul lui Shaun T Insanity, P90X si Body Beast in rutina sa. Prin consecventa, munca asidua si dorinta de a nu recidiva, Eminem a coborat la 68 kg fara sa-si distruga corpul.

Trecerea peste o dependenta

Depasirea unei dependente este posibila. A fi curat si a ramane treaz este realizabil. Recuperarea cu succes in cazul lui Eminem demonstreaza tocmai asta. Totusi, nu toata lumea trebuie sa o faca in acelasi mod si nimeni nu trebuie sa o faca singur.

Daca ai nevoie de ajutor pentru tine, pentru cineva drag, o ruda, un prieten, nu ezital! Apeleaza la serviciile Centrului Rezidential Izvorul Tamaduirii Bacau si deja esti cu un pas mai aproape de „vindecare”!

SURSA – Articol tradus si adaptat de pe www.imsober.com

Lasă un răspuns