Mai exact, de voie, de nevoie, impatimitii jocurilor de noroc ar putea fi ajutati de statul roman sa scape de aceasta pasiune prin intermediul unei modificari legislative.

Recent, Legea pentru completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc a fost adoptata, luni, 31 octombrie, de catre Camera Deputaţilor, in calitate de for decizional, cu 219 voturi ”pentru”, 1 vot ”impotriva” si 10 abţineri.

Elementul extrem de important ce se introduce in Romania este faptul ca impatimitii jocurilor de noroc vor putea sa isi declara dependenta fata de aceste activitati. Ei vor fi apoi introdusi intr-un registru al administratorilor de sali de jocuri.

Acesti administratori vor avea interzis, din acel moment, sa mai primeasca persoanele respective in salile de jocuri de noroc. Baza de data va fi pastrata in mod obligatoriu timp de cinci ani de zile de catre fiecare operator.

Florin Roman, PNL: Cei dependenti de pacanele pot fi opriti sa isi faca praf viata

Unul dintre initiatorii proiectului legislativ a fost deputatul PNL Florin Roman. „Legea ofera instrumentul juridic prin care cei dependenti de pacanele pot fi opriti sa isi faca praf viata”, spunea politicianul liberal, subliniind si faptul ca legea va veni si in ajutorul parintilor care vor sa-si protejeze copiii de astfel de adictii.

Deputatul PNL a mai mentionat ca prin aceasta lege copiii vor fi protejati de asemenea de alimentatia de tip fast-food, iar unitatile care vand alcool si tutun minorilor vor fi inchise. De asemenea, cei care vand stupefiante minorilor vor fi aspru pedepsiti.

„Am mai trecut o lege importanta prin parlament, pe care am initiat-o ca deputat, cu sprijinul colegilor din PNL.

Legea ofera instrumentul juridic prin care cei dependenti de pacanele pot fi opriti sa isi faca praf viata. si parintilor sa isi poata proteja copiii de acest “drog”.

Inchei, alaturi de PNL, un pachet legislativ prin care protejam minorii de alimentatia nesanatoasa de tip fast food, in scoli, sanctionam cu inchiderea unitatilor pentru cei care vand alcool si tutun minorilor, sau aplicam pedepse drastice pentru cei care vand stupefiante copiilor nostri”, scria Florin Roman pe contul sau de Facebook, dupa ce legea a trecut de Parlament.

SURSA – www.capital.ro

Lasă un răspuns