Acesta este unul dintre cele mai sigure semne de dependenţă fizică de drogul alcool. Când o persoană începe să bea alcool, efectele consumării unei cantităţi mici de alcool sunt uşor de prezis pentru băutor. Oamenii „învaţă din experienţă” la ce să se aştepte când beau ceva. Pe măsură ce beau mai mult alcool, mai frecvent, corpul începe să se adapteze la consumul de alcool. Acesta este începutul toleranţei fizice la drogul alcool. Nivelul toleranţei creşte până la un anumit punct, după care acesta scade pentru fiecare băutor. Băutorul poate să prezică ce se va întâmpla dacă va bea un pahar, două sau mai multe.
Problema e că, pe măsură ce băutorul înaintează în vârstă şi pe măsură ce ficatul suferă datorită consumului excesiv de alcool, abilitatea de a prezice ce se va întâmpla atunci când bea, se schimbă. Când ficatul începe să fie afectat, nu va mai putea procesa alcool aşa cum obişnuia odată. Pe măsură ce toleranţa corpului începe să scadă, alcoolicul va obţine acelaşi efect de la mai puţin alcool. Dacă s-au instalat deja „negarea” şi „amăgirea”, băutorul problematic nu va putea recunoaşte efectele toleranţei scăzute. Continuând aşa, se va îmbăta şi mai tare, de la tot mai puţin şi mai puţin alcool.
Întrebări despre: Creşterea toleranţei
- Vă “piliţi” de la aceeaşi cantitate sau aveţi nevoie de o cantitate mai mare de alcool pentru a-i simţi efectul?
- Căutaţi prilejuri de a bea mai des?
- V-a întrebat cineva ”cum de încape atâta băutură în tine?”
- Sunteţi deseori ultimul care părăseşte barul sau petrecerea?
- S-a întâmplat să vi se termine înainte de termen doza de medicamente prescrise de medic pentru că luaţi o doză dublă sau triplă?
Întrebări despre: Scăderea toleranţei
- V-aţi spus vreodată „Dintr-un motiv sau altul, nu mai fac faţă aşa cum obişnuiam, poate că am obosit, a fost destul de tare de data asta, e ultima dată când mai beau pe stomacul gol…”?
- Aţi observat că vă îmbătaţi mult mai repede?
- V-a spus doctorul că aveţi probleme cu ficatul şi l-aţi ignorat?
Lasă un răspuns