Un nou studiu susține rolul determinant al alcoolului în apariția anumitor tipuri de cancer, crescând, de asemenea, și mortalitatea asociată.

Studiul, condus de Farhad Islami, PhD, alături de colegii săi din American Cancer Society, a fost publicat recent în jurnalul Cancer Epidemiology. Rezultatele impun implementarea unor politici speciale, cu scopul de a reducere consumul de alcool și, prin aceasta, de a reduce numărul de cazuri de cancer diagnosticate anual.

Dr. Farhad Islami afirmă: „Aceste informații sunt foarte importante pentru prioritizarea strategiilor de prevenție împotriva cancerului și pentru reducerea consumului de alcool. Lucrătorii din domeniul medical și cei din domeniul de sănătate publică pot educa oamenii din comunități, cu scopul de a face mult mai cunoscute efectele pe care consumul de alcool le are asupra unui individ, determinând, printre altele, cancer.”

Incidența cancerelor determinate de consumul exagerat de alcool a fost crescută în special pentru anumite tipuri maligne. Spre exemplu, pentru cancerul bucal și cancerul faringian, incidența variază de la 36% în Utah, la 62,5% în Delaware și de 45% în alte 45 de state din Districtul Columbia. Referitor la sexul persoanelor diagnosticate cu cancer, incidența a fost mai mare în cazul bărbaților, motivul cel mai important pentru acest aspect fiind, de fapt, consumul mai frecvent de alcool în rândul persoanelor de sex masculin.

În Statele Unite, consumul de alcool este răspunzător pentru 4,8% dintre cazurile de cancer diagnosticate și pentru 3,2% dintre cazurile de deces de cauză tumorală. Mai exact, anual, pentru perioada 2013-2016, s-au înregistrat aproximativ 75.200 de cancere diagnosticate de pe urma consumului de alcool, 18.950 dintre acestea rezultând în deces.

Sfaturile date de American Center Society referitor la Dietă și Activitate Fizică pentru Prevenția Cancerului susține că este cel mai bine este să nu bem alcool, însă, dacă alegem totuși să îl consumăm, limita ar trebui să fie de 1 pahar pe zi pentru femei și 2 pahare pe zi pentru bărbați.

SURSA: www.romedic.ro

Lasă un răspuns