„Dependența – o boală a trupului și a sufletului”

Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord organizează în Copenhaga, în zilele de 11 și 12 decembrie 2018 un workshop cu titlul „RECUPERAREA DIN ADICTII. TRATAMENTUL DEPENDENTEI DE ALCOOL / DROGURI si ALTE COMPORTAMENTE COMPULSIVE – PROGRAMUL TERAPEUTIC MINNESOTA.” 

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Macarie, Episcopia noastră a început o colaborare cu Părintele Liviu Burlacu, vicepresedintele Asociatiei Socio-Medicale “Siloam”, coordonatorul Centrului „Izvorul Tămăduirii” din Bacău, manager si Director de Programe la Centrul “Oxigen” (www.centrulizvorultamaduirii.ro siwww.centruloxigen.ro ) – specialist în tratarea cu succes a diferitelor dependențe: alcool, droguri, jocuri de noroc și altele.

Seminarul susținut de către Pr. Liviu Burlacu în Copenhaga (Lundebjerggårdsvej 251, 2740 Skovlunde) va fi împărțit în două secțiuni.

– Marți 11 decembrie, între orele 12-20 se vor aborda o serie de aspecte teoretice practice ale tratării alcoolismului, precum rolul preotului și a altor persoane competente din parohie în crearea unor grupuri de suport pentru persoanele cu probleme de adicție. Cursul din această zi este destinat în primul rând preoților slujitori din Episcopia Europei de Nord – ca doctori de suflete, dar și acelor credincioși care pot sprijini preotul în această misiune: medici, psihologi, asistenți sociali sau alte profesiuni relevante. Scopul întâlnirii de marți este instruirea unor formatori care să dezvolte mai departe Programul la nivelul fiecărei parohii.

– A doua parte a seminarului, cea de miercuri 12 decembrie, între orele 18-21, ESTE DESTINATĂ PUBLICULUI LARG, oricine dorește să afle mai multe despre adicții și vindecarea lor fiind binevenit.

Participanții sunt rugați să aibă suporturi memorie (stick, HD extern,etc) pentru a primi materiale terapeutice, filme, ppturi, etc (minim 36 GB).

Deoarece capacitatea sălii unde se desfășoară activitatea este limitată, sunteți rugați să anunțați intenția participării pe adresa de email a Parohiei Ortodoxe Române din Copenhaga, parohiaortodoxacopenhaga@gmail.com sau printr-un mesaj privat.

Vă așteptăm!

Foto: pexels.com (copyright free)

Lasă un răspuns